دورهمی کتاب‌باز‌ها سری سوم «پیرمرد و دریا»

پناه

ارشد پورتال اندیشه و پورتال سرگرمی
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
پشتیبان نویسندگی
ناظر همراه
طراح جلد
منتقد کیفی
ویراستار
کتابخوان
مورخ
کتاب‌باز
Dec 28, 2024
2,927
[ بسم تعالی ]
عرض ادب و درود خدمت همراهان همیشگی چری بوک
با سری دوم از دورهمی کتاب‌باز‌ها در حضور شما هستبم
دورهمی این سری حول داستان خارجی «پیرمرد و دریا» اثر ارنست همینگوی می‌باشد.
به شرکت کنندگان در هر دوره پسند تعلق می‌گیرد و همچنین اگر کاربری در ۳ دوره متوالی شرکت کند رنک کتاب‌باز انجمن اعطا می‌شود
توجه داشته باشید تاپیک تمامی دوره‌ها همیشه باز است اما پسند تنها به کسانی تعلق می‌گیرد که در بازه زمانی مشخص شرکت کرده باشند

(پس از مطالعه کتاب توجه داشته باشید }

✓ باید حداقل ۵ نظر و ایده متفاوت در ۵ خط ارائه دهید
✓ نظر شما باید دارای نکات منفی و مثبت همچنین برداشت کلی خود از رمان باشد
✓ چه راهکارهایی برای جذابیت بیشتر داستان ارنست همینگوی دارید؟

× تمامی شرکت‌کنندگان اجازه بحث و گفتگو با یکدیگر دارند ×
لینک دریافت فایل:

پیوست‌ها

• پیرمرد و دریا نجف دریابندری (1).pdf
    5 مگابایت · بازدیدها: 14

رهای انجمن

مدیر تالار آوا
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
ناظر همراه
طراح جلد
ویراستار
مدرس کارگاه
صفحه آرا
آوا پرداز
مترجم رمان
کتابخوان
کاربر VIP
هنرمند
کاربر فعال تالار
Jul 1, 2023
2,642
کتاب پیرمرد و دریا رو تقریبا پارسال خوندم
به نظرم این رمان نمادی از استقامت و شجاعت انسان در برابر سختی‌ها و شکست‌های زندگی است؛
نکات منفی که از نظر من داشت این بود که داستان ساده داشت روایت میشد و این شاید ممکنه برای خیلی ها جذابیت نداشته باشه

برداشت کلی من از رمان، تأکید بر ارزش تلاش بی‌وقفه و حفظ کرامت انسانی حتی در مواجه با شکست هست.
یکی از نقاط قوت کتاب، شخصیت‌پردازی قوی سانتیاگو و رابطه عاطفی‌اش با شاگردش مانولین است که این خیلی جذابش کرد

یک چیزی که دیده شد درمورد پایان داستان که ممکن است برای برخی خوانندگان ناامیدکننده باشد،
برای جذاب‌تر شدن داستان پیرمرد و دریا پیشنهاد می‌کنم همینجوری می‌توانست از زبان‌های درونی و احساسات شخصیت‌ها بیشتر بهره ببرد تا درگیری ذهنی و عاطفی خواننده با پیرمرد عمیق‌تر شود.

در کل داستان پیرمرد و دریا با توجه به کم بودن داستانش خواننده باید صبر زیادی داشته باشه
برای خوندنش و برای نتیجه ای که در نهایت گرفت

پناه

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
پشتیبان نویسندگی
ناظر همراه
طراح جلد
منتقد کیفی
ویراستار
کتابخوان
مورخ
کتاب‌باز
Dec 28, 2024
2,927
به نظرم «پیرمرد و دریا» یه داستان خیلی ساده‌ست، ولی همین سادگیش عمق داره. حس تنهایی، تلاش بی‌وقفه و غرور پیرمرد خیلی قشنگه. انگار داری باهاش تو دریا دست و پنجه نرم می‌کنی. البته یه‌کم سیرش کُنده و شاید برای بعضیا خسته‌کننده باشه، ولی آخرش واقعاً تأثیرگذاره. یه جورایی می‌گه حتی اگه ببازی، اگه تا تهش جنگیده باشی، هنوز هم باید امید داشته باشی برای پیروزی.
ساده بودنش من رو جذب کرد البته جای کار داشت می‌تونست بهتر از این نوشته بشه اما باز هم برای من زیبا بود و تاثیر گذاری بالایی داشت.

آکـو

منتقد ادبیات
منتقد کیفی
نویسنده فعال
Jan 8, 2024
419
کلا خیلی دوسش داشتم
و چیزی که برای من قشنگ بود
اونجایی که پیرمرد خودش داخل ماهی پیدا میکنه و اون ماهی دشمنش هست
ولی برای ماهی
برای صفات خپبی که ماهی داشت احترام قائل میشد
برای دشمنش در واقع
این کتاب اینقدر تاثیر گذار هست که من حتی دیدم بعضی جاها نویسنده خودش دچار دریازدگی شده با اینکه خونش از دریا خیلی فاصله داشته

• لایک
واکنش‌ها[ی پسندها]: پناه

ISO'

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
Apr 9, 2023
1,611
پیچیدگی زیادی تو متنش نداشت
از اونجا که می‌گفت
او پیرمردی بود که تنها با قایقی در گلف استریم ماهی می گرفت
داستان شلوغ میشه
و خود همینگوی درباره کتابش میگه
شما هیچ کتاب خوبی پیدا نمی‌کنید که نویسنده اش پیشاپیش و با تصمیم قبلی نماد یا نمادهایی در آن وارد کرده باشد… من کوشش کردم در داستانم یک پیرمرد واقعی، یک پسربچه واقعی، یک دریای واقعی، یک ماهی واقعی و یک کوسه‌ماهی واقعی خلق نمایم؛ و تمام این‌ها آن قدر خوب و حقیقی از کار درآمدند که حالا هریک می‌توانند به معنی چیزهای مختلفی باشند

• لایک
واکنش‌ها[ی پسندها]: پناه

پناه

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
پشتیبان نویسندگی
ناظر همراه
طراح جلد
منتقد کیفی
ویراستار
کتابخوان
مورخ
کتاب‌باز
Dec 28, 2024
2,927
[ بسم تعالی ]
عرض ادب و درود خدمت همراهان همیشگی چری بوک
با سری دوم از دورهمی کتاب‌باز‌ها در حضور شما هستبم
دورهمی این سری حول داستان خارجی «پیرمرد و دریا» اثر ارنست همینگوی می‌باشد.

(پس از مطالعه کتاب توجه داشته باشید }

✓ باید حداقل ۵ نظر و ایده متفاوت در ۵ خط ارائه دهید
✓ نظر شما باید دارای نکات منفی و مثبت همچنین برداشت کلی خود از رمان باشد
✓ چه راهکارهایی برای جذابیت بیشتر داستان ارنست همینگوی دارید؟

× تمامی شرکت‌کنندگان اجازه بحث و گفتگو با یکدیگر دارند ×
لینک دریافت فایل:
@- چری لیدی؛
@برهانـ
@emily
@مارے✿
@مژگانمـ
@tina_for.81
@هویار
@امیراحمد
@تمســاح
@ماهوین
@Veratrum
@شبنم بهرامی فرد
@موهوم
@سایه مولوی
@Eror404
@ballerina
@BARAN_KH_Z
@معصومه بهرامی فرد
@M I R A S

BORHAN

مدیرکل سایت
پرسنل مدیریت
مدیرکل سایت
Jul 5, 2023
1,017
کتاب «گپیرمرد و دریا یه داستان ساده و روانه که همین سادگی باعث شده استعاره‌هاش خیلی عمیق باشن. از یه طرف، همین کوتاهی و تمرکز روی پیرمرد باعث می‌شه داستان خیلی متمرکز باشه، ولی از طرف دیگه شخصیت‌های دیگه خیلی کم‌رنگن و تعامل اجتماعی خیلی نیست. پیرمرد سانتیاگو خیلی خوب شخصیت‌پردازی شده و احساساتش واقعاً منتقل می‌شه، ولی بعضی وقتا ممکنه ریتم آرام و یکنواخت داستان برای بعضیا خسته‌کننده باشه. ماهی و دریا هم نماد هدف و چالش‌های زندگی ان که البته بعضی‌ها شاید این نمادها رو ساده ببینن. به‌طور کلی، کتاب یه جور فلسفه زندگی و مقاومت انسان رو نشون می‌ده و خیلی انگیزشی و الهام‌بخش هست، ولی دیالوگ‌ها و توصیفات می‌تونستن کمی پویاتر باشن تا جذابیتش بیشتر بشه.
اگه بخوایم برای جذاب‌تر شدنش یه راهکار بدم، می‌تونست همینگوی چند شخصیت فرعی با داستانک کوتاه اضافه کنه، یا بعضی صحنه‌ها رو با دیالوگ و کنش بیشتر زنده کنه تا هم ریتم داستان متنوع بشه و هم ارتباط عاطفی با خواننده قوی‌تر.